Preview Kunst- en Atelierroute Albrandswaard 2019

ALBRANDSWAARD. – Op 11 en 12 mei is er op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon een preview met de kunstwerken van kunstenaars die lid zijn van de Kunstkring Albrandswaard. Daarbij geven de aanwezige kunstenaars uitleg over de diverse disciplines en hoe hun creaties tot stand komen. De tentoonstelling is te bezoeken tussen 14:00 en 17:00 uur en de toegang is gratis.

Deze expositie geeft een overzicht van de deelnemende kunstenaars die te bezoeken zijn tijdens de Kunst- en Atelierroute Albrandswaard op 25 en 26 mei a.s. Tijdens deze route tonen ze niet alleen hun tentoongestelde werk, maar vaak gebeurt dat ook in hun ateliers die zijn opengesteld voor het publiek en laten ze zien waar ze hun inspiratie uit halen en hoe ze dat artistiek vorm geven.

Binnen de Kunstkring worden diverse beeldende kunstvormen vertegenwoordigd zoals beeldhouwen, schilderen, keramiek, tekeningen, sieraden en fotografie.

De Kunstkring heeft zich tot doel gesteld de beeldende kunst dichter bij de mensen uit de regio te brengen. Dit doel wordt onder andere gerealiseerd door het organiseren van de jaarlijks terugkerende Kunst- en Atelierroute en door het stimuleren en inviteren van jonge startende kunstenaars. Bovendien is jaarlijks het werk van wisselende gastexposanten van buiten de gemeente te bewonderen.

De preview zal op zaterdag 11 mei om 14:00 uur door de Rotterdamse beeldhouwer Kees Buckens worden geopend in bijzijn van alle deelnemende exposanten op de Klokkezolder. Zij zullen daarbij uiteraard graag meer over hun werk en motivatie uitleggen.

Meer info over de deelnemers en de route op de website of op Facebook

(Visited 39 times, 1 visits today)