Sportcolumn van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Dit keer een hele kleine sportkolom. Dat heeft alles te maken met het feit dat het voor verreweg het grootste gedeelte van het amateurvoetbal een inhaalweekend is. Alleen in de Hoofdklasse en hoger wordt er een compleet programma af gewerkt.

Zo moet Barendrecht in de 2e Div. thuis aantreden tegen Jong Sparta. Verleden week werd er voor het eerst weer eens een punt gepakt thuis tegen Katwijk. Hopelijk heeft dat de “Bongerd Boys” geïnspireerd om ook tegen de ploeg uit Rotterdam-West een goed resultaat neer te zetten. Wel bedraagt het onderling verschil in punten maar liefst 19, maar goed dat is in elk geval minder dan tegen Katwijk en dat lukte toch ook! En bovendien, wil men met nog 4 wedstrijden te gaan serieus proberen van de onderste plaats af te komen, dan zal er gewonnen moeten worden. We wensen ze er in elk geval alle succes bij!

In de Hfd. kl. A moet Smitshoek op bezoek bij Zwaluwen V. Dat zou wel eens een moeilijk middagje kunnen worden voor de Smitshoekers. De ploeg uit Vlaardingen maakt namelijk een prima periode door en staat dan ook met 43 punten samen met Jong FC Den Bosch op een gedeelde 4e en 5e plaats. Dat zijn 9 punten meer en 6 plaatsen hoger dan de ploeg uit Barendrecht, die juist een wat mindere periode doormaakt. Maar goed voetbal blijft voetbal en wie weet tovert men nog iets moois uit de hoge hoed!

Zowel sv Poortugaal, Rhoon, Rijnmond H. Sport, Pernis en WCR zaterdag zijn allemaal vrij. Dat laatste geldt ook voor de zondagamateurs van Meeuwenplaat.

Alleen WCR zondag moet wel aantreden en wel uit tegen Dubbeldam. De gastheren hebben 2 punten minder dan de ploeg uit Rhoon. Willen echter beiden nog een rol van betekenis gaan spelen in het verdere verloop van de promotie competitie dan zullen er echt punten gepakt moeten worden. Het maakt de wedstrijd er in ieder geval nog leuker op! Dat wij hopen op een goed resultaat voor de geel/blauwen laat zich raden!! Succes mannen!

Aangezien ook de korfballers vrij zijn, was dit het wat de kolom aangaat. Zoals al eerrder gemeeld is er gezien het geringen aanbod, geen sportuitzending en sparen wij onze krachten voor 11 mei aangezien er dan een aantal schitterende wedstrijden aankomen.

Tot dan!

Een fijn weekend gewenst,

Erwin de Jongh

(Visited 30 times, 1 visits today)